goes zuid kunst.jpg

2022

DE DEUR UIT... IN
GOES
ZUID

Loop binnen in Buurthuis de Pit Woensdag 16 nov. 2022
14u - 17u.
 
Goes Zuid 16 nov 2022 voorkant.jpg

Beste inwoner van Goes-Zuid,

 

Op a.s. woensdag 16 november zijn zowel jong als oud(er) van harte welkom in Buurthuis de Pit.

De maatschappelijke organisaties die actief zijn in Goes-Zuid, bieden u/jou dan een gezellige middag aan! Dit vormt een mooie kans om zowel uw/jouw medebewoners te ontmoeten, als de gezichten die zich namens de organisaties inzetten op sociaal gebied.

 

We doen dit omdat we verlangen naar méér verbinding in de wijk. De slogan luidt dan ook ‘De deur uit in Goes-Zuid’. Deze actie vormt het vervolg op de looproute langs de maatschappelijke organisaties die in oktober 2021 plaatsvond (deze route treft u onderaan deze site).

De deelname aan alle activiteiten is gratis!

 

Tussen 14u.en 16u. mag u/jij binnenlopen voor uiteenlopende activiteiten. Neem deel aan spelletjes, ga creatief aan de slag geniet van een soep met versproducten uit de Stadstuin Goes. Wissel met elkaar van gedachten over omzien naar elkaar, maak iets lekkers of kom in beweging samen met studenten van Scalda en CIOS.

Van 16u. tot 17u. vindt de gezellige afsluiting plaats onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Wie dat wil kan meedoen met de pub quiz, o.a. met vragen over onze wijk Goes-Zuid.

 

Vragen n.a.v. deze uitnodiging?

Bel gerust met Judith van Meeteren 06 132 723 62.

Wilt u komen maar u heeft geen vervoer? Laat het ons weten!

 
 

WELKE ORGANISATIES ZIJN ER?

Goes is één van de Zeeuwse gemeentes die het verzachten van eenzaamheid belangrijk vindt.  In Goes-Zuid zijn verschillende maatschappelijke organisaties actief onder haar inwoners. Op deze website stellen we er 5 aan u voor.

 

Buurthuis “de Pit” is al 35 jaar een begrip in de wijk. Zo’n 110 enthousiaste vrijwilligers maken activiteiten mogelijk voor kinderen, tieners en ouderen. Wie langskomt in het buurthuis (aan de Appelstraat 2a) kan meteen het gebouw bewonderen dat recent grondig werd gerenoveerd.

 

Buurtwerkers van SMWO zijn actief in de wijk, zo ook in de Pit. SMWO vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zet in op het verbinden en het ontmoeten van elkaar. Zo dragen wij bij aan het behoud van de leefbaarheid in de wijk.

 

Incluzio – Wijkbedrijf Goes-Zuid ondersteunt mensen vanuit de bijstand, wanneer ze dit nodig hebben. Dit kan door activering, vrijwilligerswerk en met name begeleiding naar betaald werk. Het wijkbedrijf is ook actief in de wijk, o.a op burendag. Ook werken ze samen met het wijkleerbedrijf van Scalda, net als het wijkbedrijf tevens gevestigd aan de Beukenstraat 8, o.a. door te voorzien in hulpvragen uit de wijk.

 

'Samen groen doen' is de slogan van de Stadstuin in Goes (op het terrein van het Scalda College aan het Stationspark 25). Bij de Stadstuin is een ieder welkom die actief en vooral buiten bezig willen zijn, en het leuk vinden om met anderen samen te werken. De Stadstuin had al een moestuin en kippen en is dit jaar tevens gestart met een pluktuin; daar waar mogelijk wordt hier ecologisch gewerkt en zijn er initiatieven om de biodiversiteit in en rond de tuin te verbeteren.
 

Rafaël Goes is een eigentijdse en dynamische kerk. Zij werd opgericht in 1989 maar opende in het najaar van 2018 gebouw ‘De Basis’ (aan de Bessestraat 8). Dit is de plek waar mensen zich bezig houden met ‘geloof en een hoop liefde’ in Goes-Zuid. Mensen met diverse achtergronden- en overtuigingen wonen regelmatig een activiteit bij, waar op laagdrempelige wijze wordt ingegaan op bestaansvragen en zingeving.

organisaties in Goes-Zuid.png

WAAR VIND IK DE ORGANISATIES?

5 okt ACHTERKANT.jpg

WEBSITES VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES IN GOES ZUID

smwo logo_edited.jpg
logo stadstuin.jpg
logo wijkbedrijf.png
logo de pit.jpg
Communicatie - logo Rafael.png