top of page
goes zuid kunst.jpg

2023

DE DEUR UIT... IN
GOES
ZUID

Loop binnen in Buurthuis de Pit Woensdag 4 okt. 2023
14u - 17u.
LINE UP
SamenGoesZuid 4 okt 2023.png

Beste inwoner van Goes-Zuid,

 

Op dierendag (woensdag 4 oktober) zijn zowel jong als oud(er) van harte welkom in Buurthuis de Pit.

De maatschappelijke organisaties die actief zijn in Goes-Zuid, bieden u/jou dan een gezellige middag aan! Dit vormt een mooie kans om zowel uw/jouw medebewoners te ontmoeten, als de gezichten die zich namens de organisaties inzetten op sociaal gebied (u treft ze ook onderaan deze site).
 

We doen dit omdat we verlangen naar méér verbinding in de wijk. De slogan luidt dan ook ‘De deur uit in Goes-Zuid’. We hopen ook u/jou te ontmoeten bij de 3e editie van dit evenement.

De deelname aan alle activiteiten is gratis!

 

Tussen 14:00 en 16:00 mag u binnenlopen voor uiteenlopende activiteiten, die in het teken staan van mens & dier. Er is voor ieder wat wils: een knutselactiviteit, een beweegmoment, een spel en de kids mogen hondenkoekjes maken. Net als vorig jaar is er een ook gespreksbank, voor een “bakkie troost” en om met stadsgenoten het gesprek aan te gaan.

Om 14:30 en 15:30 vindt er een demonstratie plaats met honden door de Reddingsorganisatie Zeeland (deze honden mogen ook geaaid). Ook de Stadstuin Goes zal een bijdrage leveren.

Van 16u. tot 17u. vindt de gezellige afsluiting plaats onder het genot van muziek en een zakje friet!

 

Vragen n.a.v. deze uitnodiging?

Bel gerust met Judith van Meeteren 06 132 723 62.

Wilt u komen maar heeft u geen vervoer? Laat het ons weten!

BUY TICKETS
INFO

WELKE ORGANISATIES ZIJN ER?

Goes is één van de Zeeuwse gemeentes die het verzachten van eenzaamheid belangrijk vindt.  In Goes-Zuid zijn verschillende maatschappelijke organisaties actief onder haar inwoners. Op deze website stellen we er 5 aan u voor.

 

Buurthuis “de Pit” is al 35 jaar een begrip in de wijk. Zo’n 110 enthousiaste vrijwilligers maken activiteiten mogelijk voor kinderen, tieners en ouderen. Wie langskomt in het buurthuis (aan de Appelstraat 2a) kan meteen het gebouw bewonderen dat recent grondig werd gerenoveerd.

 

Buurtwerkers van SMWO zijn actief in de wijk, zo ook in de Pit. SMWO vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zet in op het verbinden en het ontmoeten van elkaar. Zo dragen wij bij aan het behoud van de leefbaarheid in de wijk.

 

Incluzio – Wijkbedrijf Goes-Zuid ondersteunt mensen vanuit de bijstand, wanneer ze dit nodig hebben. Dit kan door activering, vrijwilligerswerk en met name begeleiding naar betaald werk. Het wijkbedrijf is ook actief in de wijk, o.a op burendag. Ook werken ze samen met het wijkleerbedrijf van Scalda, net als het wijkbedrijf tevens gevestigd aan de Beukenstraat 8, o.a. door te voorzien in hulpvragen uit de wijk.

 

'Samen groen doen' is de slogan van de Stadstuin in Goes (op het terrein van het Scalda College aan het Stationspark 25). Bij de Stadstuin is een ieder welkom die actief en vooral buiten bezig willen zijn, en het leuk vinden om met anderen samen te werken. De Stadstuin had al een moestuin en kippen en is dit jaar tevens gestart met een pluktuin; daar waar mogelijk wordt hier ecologisch gewerkt en zijn er initiatieven om de biodiversiteit in en rond de tuin te verbeteren.
 

Rafaël Goes is een eigentijdse en dynamische kerk. Zij werd opgericht in 1989 maar opende in het najaar van 2018 gebouw ‘De Basis’ (aan de Bessestraat 8). Dit is de plek waar mensen zich bezig houden met ‘geloof en een hoop liefde’ in Goes-Zuid. Mensen met diverse achtergronden- en overtuigingen wonen regelmatig een activiteit bij, waar op laagdrempelige wijze wordt ingegaan op bestaansvragen en zingeving.

organisaties in Goes-Zuid.png

WAAR VIND IK DE ORGANISATIES?

5 okt ACHTERKANT.jpg

WEBSITES VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES IN GOES ZUID

smwo logo_edited.jpg
logo stadstuin.jpg
logo wijkbedrijf.png
logo de pit.jpg
Communicatie - logo Rafael.png
bottom of page